<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tysk gigant skiller ut elbilladerne

Elbilladervirksomheten Siemens eMobility skal få mer frihet til å vokse videre selv.

Publisert 23. sep.

Siemens vil skille ut elbilladervirksomheten sin for å la den bli selvstendig og vokse videre selv, fremgår det av en melding fra det tyske industrikonsernet mandag.

Siemens eMobility-virksomheten vil samtidig bli slått sammen med nylig oppkjøpte Heliox, som spesialiserer seg på hurtigladeløsninger for elektriske busser og lastebiler.

Dette vil ifølge Siemens gi optimale forhold for å oppnå progresjon og en ledende rolle i markedet.

– Vil ha mer frihet

– eMobilitys nye oppsett vil la virksomheten akselerere lønnsomhet ved å fokusere på segmenter med stort potensial og strategisk relevante geografier. Virksomheten vil ha mer frihet til å definere sine egne fokusområder basert på sine styrker, sier Matthias Rebellius, som sitter i konsernledelsen i Siemens og leder Smart Infrastructure-virksomheten.

I januar gjennomførte Siemens oppkjøpet av Heliox, et nederlandsk selskap med rundt 330 ansatte.

Rebellius uttrykte da at Heliox-kjøpet er «en perfekt utvidelse av vår virksomhet», og viste til «stor, stor vekst og stort potensial» i markedet for ladere til elbusser og -lastebiler, ifølge Reuters.

Siemens-aksjen er mandag ettermiddag opp rundt en halv prosent på Frankfurt-børsen. Det seneste året er den opp rundt 25 prosent.