<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Synes investorene er altfor optimistiske

Jefferies-analytiker nedgraderer Apple-aksjen og peker på altfor høye forventninger i markedet.

Publisert 7. okt.

Jefferies-analytiker Edison Lee mener investorene har altfor optimistiske forventninger for Apples nye iPhone-telefoner, teknologigantens første med AI-verktøy, melder Bloomberg.

«De høye forventningene for iPhone 16/17 er premature,» skriver Lee i en analyse, der meglerhusets anbefaling for Apple-aksjen nedjusteres fra «kjøp» til «hold».

Lee peker på at de nye iPhone-telefonene har begrenset AI-dekning og ellers mangler de store nyhetene funksjonsmessig. Han konkluderer med at markedets forventninger om en enhetsvekst på 5–10 prosent neppe blir innfridd.

AI-rally

Apple-aksjen faller mandag rundt 1 prosent på nedgraderingen. Hittil i år er aksjen opp rundt 21 prosent, hjulpet av et rally på rundt 36 prosent siden bunnen i april, ifølge nyhetsbyrået, som tilføyer at mye av rallyet har skyldtes optimisme rundt iPhones AI-funksjoner.

Blant analytikerne som dekker Apple-aksjen, har 65 prosent kjøpsanbefaling. Til sammenligning er andelen over 90 prosent for teknologigiganter som Microsoft, Nvidia og Amazon, ifølge Bloomberg.