<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Musk avviser Tesla og xAI-avtaler

Tesla-sjefen Elon Musk avviser planer om å gi AI-selskapet hans deler av inntektene i Tesla i bytte mot teknologi og andre ressurser.

Publisert 8. sep.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 175 ord
AI OG ELBILER: Elon Musk, som står bak Tesla og SpaceX, startet i fjor opp AI-selskapet xAI for å konkurrere mot OpenAI.  Foto: Reuters

Lørdag skrev den amerikanske avisen Wall Street Journal at Musks AI-startup, xAI, var i samtaler om å få en andel i fremtidige Tesla-inntekter i bytte mot xAIs teknologi og ressurser. 

AI-modellene til xAI skulle blant annet bidra til å drive Teslas selvkjørende teknologi, samt utvikle en stemmeassistent og programvare for å drive Teslas hunanoide robot med navn Optimus, skriver Wall Street Journal, som siterer personer med kjennskap til saken.

Vilkårene i avtalen ville blant annet være avhengig av hvor mye Tesla benyttet seg av xAIs teknologi.

Nå melder derimot nyhetsbyrået Reuters at Elon Musk avviser dette, gjennom en melding på hans medieplattform X/Twitter. 

«Tesla har lært mye av samtaler med ingeniører hos xAI, som har bidratt til å fremskynde oppnåelsen av uovervåket FSD (Full Self-Driving, journ. anm), men det er ikke behov for å lisensiere noe fra xAI» skrev Musk lørdag kveld, og la til at rapporten fra Wall Street Journal ikke var «nøyaktig». 

Musk lanserte xAI i fjor for å konkurrere med OpenAI, og ifølge Reuters skapte dette bekymringer om at han ville allokere noe av Teslas ressurser til AI-selskapet.