<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fyker opp på børs etter lansering med IT-gigant

En ny, AI-drevet funksjon for bildedeling på tvers av operativsystemer sender Elliptic Labs til værs på Oslo Børs fredag.

Publisert 6. sep.

Elliptic Laboratories bykser på Oslo Børs fredag etter en nylansering sent torsdag. Aksjekursen er i 11-tiden opp 12,6 prosent til 13,76 kroner.

Elliptic Labs meldte sent torsdag ettermiddag om en Smart Share-funksjon i samarbeid med PC-produsenten Lenovo, som selskapet har samarbeidet med siden 2019. En sentral del av funksjonen er Elliptic Labs' AI-baserte, virtuelle smartsensorplattform.

Med funksjonen skal man kunne overføre bilder mellom apparater med ett tastetrykk, uansett om man bruker Apples operativsystem iOS eller Android.

«Dette markerer et betydelig fremskritt innen levering av helt sømløs og teknologiagnostisk deling på tvers av plattformer,» heter det.

Videreutviklet plattform

NYLANSERING: Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition med Smart Share-funksjonen. Foto: Lenovo

– Vi er glade for å lansere vår AI Virtual Tap Sensor i samarbeid med Lenovo, verdens største PC-selskap, om å levere helt sømløs interoperabilitet mellom apparater. Dette samarbeidet understreker vår AI Virtual Smart Sensor Platforms evner til å forbedre brukerproduktivitet, personalisering og personvern på tvers av alle enheter, operativsystemer og applikasjoner, sier Elliptic Labs-sjef Laila Danielsen i meldingen.

Lenovo Smart Share vil i første omgang inngå i Lenovos nye bærbare PC, ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition, som vil være myntet på bedriftsmarkedet.

Elliptic Labs' AI Virtual Smart Sensor Platform er basert på kunstig intelligens, maskinlæring, ultralyd og sensorfusjon. Den er nå utviklet til å levere interoperabilitet mellom maskiner, som gjør det mulig at bærbare datamaskiner, smarttelefoner, tilbehør og andre apparater kan finne og identifisere hverandre – og automatisk kobles sammen med ett tastetrykk.