<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Roper varsko om DNB-analytiker

«Det jeg skal si nå har jeg tenkt lenge på og kommer sikkert til å angre på så fort jeg har trykket på publiser», skriver Jens Rugseth. Så fortsatte han tiraden.

Publisert 29. aug.
Oppdatert 29. aug.
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 454 ord
ADVARER MOT ANALYTIKER: - Hans konspirasjonsteorier om Crayon de siste tre årene fremstår i dag som en forvirret persons verk, skriver Jens Rugseth. Foto: Andreas Klemsdal

Crayon-aksjen har steget som et hurtigtog i sommer og gjort dommedagsspådommer til skamme. Én av spåmennene har vært DNB-analytiker Christoffer Wang Bjørnsen. Torsdag ettermiddag tok Jens Rugseth til tastaturet etter at Wang Bjørnsen på morgenen igjen spådde Crayon ned 5 prosent.

I stedet steg Crayon hele 11,4 prosent i løpet av børsdagen til en sluttkurs på 129,60. I april var aksjen handlet til under 70 kroner på Oslo Børs.

Jens Rugseth og partneren Rune Syversen eier 10,5 prosent av Crayon gjennom Karbon Invest, og Rugseth grep muligheten på LinkedIn etter kurshoppet. 

Der postet han et innlegg som advarte mot DNBs IT-analytiker, selv om han selv følte at det han gjorde var feil. 

«Det jeg skal si nå har jeg tenkt lenge på og kommer sikkert til å angre på så fort jeg har trykket på publiser», skrev Jens Rugseth.

HARD KRITIKK: Christoffer Wang Bjørnsen blir skjelt ut, men tror han får rett til slutt. Foto: Iván Kverme

– Forvirret persons verk

Så fortsetter han: «Jeg er normalt ikke veldig hevngjerrig men i dag føler jeg veldig sterkt for å advare investorer mot DNBs IT-analytiker Christoffer Wang Bjørnsen.»

Og videre:

«Han sa i begynnelsen av oktober i 2023 at Crayon (som ligger mitt hjerte nært) var en uinvesterbar aksje. Aksjen  sto da i 62 kroner bl.a. pga Bjørnsen sitt korstog mot selskapet. Hans konspirasjonsteorier om Crayon de siste tre årene fremstår i dag som en forvirret persons verk.»

Så konkluderte Rugseth:

«Da er det godt å konstatere at markedet ikke har kjøpt vrøvlet hans og løftet crayons aksjekurs i dag til 130 kroner».

Rugseth-post LinkedIn

– Kommer an på hvilken dag

Christoffer Wang Bjørnsen var kjent med Rugseth-posten da Finansavisen tok kontakt før børsslutt torsdag.

– Jeg har ikke kommentar til Rugseths melding, sier Wang Bjørnsen.

– Er du tilbøyelig til å innrømme at du har tatt feil i dine analyser?

– Generelt kommer det an på hvilken dag man måler.

– Du mener at du vil få rett til slutt?

– Jeg har ikke mer å si enn det som står i analysen, sier han.

– Alltid noen som er uenig

Tittelen på Wang Bjørnsens Crayon-analyse torsdag morgen var «Crux is in the details».  For selv om Crayon leverte kvartalstall over forventning, mente han de justerte inntjeningstallene var skuffende med 6 prosent under konsensus. Han la til at areidskapitalen ikke bedret seg, at veksten kun var 15 prosent, at markedet kunne begynne å tvile på guidingen om 18-20 prosent vekst. 

 – Hvordan er det å få hard kritikk fra selskaper du analyserer?

– Vi fortsetter å jobbe på, sier Wang Bjørnsen.

– Er det vanlig?

– Det er alltid noen som er uenig med en.