<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Roper varsko om DNB-analytiker

«Det jeg skal si nå har jeg tenkt lenge på og kommer sikkert til å angre på så fort jeg har trykket på publiser», skriver Jens Rugseth. Så fortsatte han tiraden.

Publisert 29. aug.
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 440 ord
ADVARER MOT ANALYTIKER: - Hans konspirasjonsteorier om Crayon de siste tre årene fremstår i dag som en forvirret persons verk, skriver Jens Rugseth. Foto: Andreas Klemsdal

Crayon-aksjen har steget som et hurtigtog i sommer og gjort dommedagsspådommer til skamme. Én av spåmennene har vært DNB-analytiker Christoffer Wang Bjørnsen. Torsdag ettermiddag tok Jens Rugseth til tastaturet etter at Wang Bjørnsen på morgenen igjen spådde Crayon ned 5 prosent.

I stedet steg Crayon hele 11,6 prosent i løpet av børsdagen til en sluttkurs på 129,60. I april var aksjen handlet til under 70 kroner på Oslo Børs.

Crayon-eier Jens Rugseth grep muligheten på LinkedIn. Der postet han et innlegg som advarte mot DNBs IT-analytiker, selv om han selv følte at det han gjorde var feil. 

«Det jeg skal si nå har jeg tenkt lenge på og kommer sikkert til å angre på så fort jeg har trykket på publiser», skrev Jens Rugseth.

HARD KRITIKK: Christoffer Wang Bjørnsen blir skjelt ut, men tror han får rett til slutt. Foto: Iván Kverme

– Forvirret persons verk

Så fortsetter han: «Jeg er normalt ikke veldig hevngjerrig men i dag føler jeg veldig sterkt for å advare investorer mot DNBs IT-analytiker Christoffer Wang Bjørnsen.»

Og videre:

«Han sa i begynnelsen av oktober i 2023 at Crayon (som ligger mitt hjerte nært) var en uinvesterbar aksje. Aksjen  sto da i 62 kroner bl.a. pga Bjørnsen sitt korstog mot selskapet. Hans konspirasjonsteorier om Crayon de siste tre årene fremstår i dag som en forvirret persons verk.»

Så konkluderte Rugseth:

«Da er det godt å konstatere at markedet ikke har kjøpt vrøvlet hans og løftet crayons aksjekurs i dag til 130 kroner».

Rugseth-post LinkedIn

– Kommer an på hvilken dag

Christoffer Wang Bjørnsen var kjent med Rugseth-posten da Finansavisen tok kontakt før børsslutt torsdag.

– Jeg har ikke kommentar til Rugseths melding, sier Wang Bjørnsen.

– Er du tilbøyelig til å innrømme at du har tatt feil i dine analyser?

– Generelt kommer det an på hvilken dag man måler.

– Du mener at du vil få rett til slutt?

– Jeg har ikke mer å si enn det som står i analysen, sier han.

– Alltid noen som er uenig

Tittelen på Wang Bjørnsens Crayon-analyse torsdag morgen var «Crux is in the details».  For selv om Crayon leverte kvartalstall over forventning, mente han de justerte inntjeningstallene var skuffende med 6 prosent under konsensus. Han la til at areidskapitalen ikke bedret seg, at veksten kun var 15 prosent, at markedet kunne begynne å tvile på guidingen om 18-20 prosent vekst. 

 – Hvordan er det å få hard kritikk fra selskaper du analyserer?

– Vi fortsetter å jobbe på, sier Wang Bjørnsen.

– Er det vanlig?

– Det er alltid noen som er uenig med en.