<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flere nye svakhetstegn

Apple-aksjen har korrigert ned 8,3 prosent fra toppen på 237,23 dollar den 15. juli. Hva nå?

Publisert 26. juli
Oppdatert 26. juli
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 349 ord
APPLE: Det er nå også flere tekniske svakhetstegn å spore i aksjen. Foto: Dreamstime.com

Apple-aksjen stanget nesten i taket i stigende hovedtrenden i midten av juli, før den snudde ned. Tatt i betraktning oppgangen på knappe 45 prosent, fra midten av april til midten av juli, er korreksjonen foreløpig relativt beskjeden, men bunnlinjen i den stigende sekundærtrenden ble punktert torsdag. 

Tekniske svakhetstegn

RSI har kommet ned igjen fra et overkjøpt område, over 70 i RSI-chartet. I tillegg er den positive undertonen brutt, og 50-nivået i RSI-chartet ble punktert onsdag. RSI fortsatte også litt ned torsdag. Faller RSI videre vil det være en bekreftelse på bruddet og signalisere lavere stigningstakt fremover.

APPLE: Aksjen har falt tilbake fra all-time high den 15. juli. Den stigende sekundærtrenden ble punktert torsdag. Chart: Tradingview / Finansavisen

Fortsetter aksjen å falle er det litt teknisk støtten på 21-nivået, kan det åpne for fall mot den tekniske støtten på 207-nivået. Brudd på det nivået kan i så fall åpne for fall ned mot neste tekniske støtte på 197-nivået og i området ned mot 200 dagers glidende gjennomsnitt på 193-nivået. Den tekniske støtten i dette området er sterk.

Stigende trender blir til, og bekreftes, ved testing av toppen og bunnen i trenden. Skal aksjen teste bunnen i den stigende hovedtrenden, kommer den på kort sikt i området ned mot 165-nivået.

Da bunner aksjen ut

For å bremse nedgangen må RSI sette en bunn i RSI-chartet over den fra mars, og begynne å sette stigende bunner. I tillegg må RSI bryte tilbake over 50-nivået og etablere seg på oversiden. Det er ikke sikkert det skjer før aksjen har testet 200 dagers glidende gjennomsnitt.

Snur RSI raskt opp igjen, og etablerer seg over 50-nivået i løpet av få dager, kan korreksjonen være over. Settes det i tillegg stigende bunner, kan det åpne for økende stigningstakt og muligheter for nye støt opp i hovedchartet. I så fall vil aksjen møte teknisk motstand på 224-nivået, som må brytes på stigende volum for å åpne for videre oppgang mot all-time high.

Flere tekniske analyser

Denne kommentaren skal ikke anses som investeringsrådgivning og Finansavisen er ikke ansvarlig for eventuelle tap som måtte oppstå som følge av investeringer foretatt på basis av denne kommentaren.