<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

NVIDIA: Toppsjef selger for milliard beløp

Jensen Huangs formue har i løpet av året klatret til over 100 milliarder dollar. I juni solgte han 1,3 millioner aksjer.

Publisert 4. juli
Oppdatert 4. juli

I løpet av juni har Jensen Huang, adm. direktør i Nvidia, solgt 1,3 millioner Nvidia-aksjer for nesten 169 millioner dollar, ifølge Bloomberg.

Dette er sjefens første salg så langt i år. Huangs formue har i løpet av 2024 doblet seg til over 100 milliarder dollar.

Salget var planlagt ifølge Bloomberg, som peker på Nvidias 10b5-1 trading plans, som selskapet iverksatte i mars.

Nvidia-aksjen har så langt i år steget over 150 prosent.

Huang er ikke den eneste insideren som har solgt aksjer i løpet av året; andre ledere og styremedlemmer har solgt minst 770.000 aksjer (før 10:1 aksjesplitt), tilsvarende over 700 millioner dollar.

Ifølge Nvidias nettside har Nvidia et av bransjens beste ESPP-tilbud (Employee Stock Purchase Programs), hvor ansatte kan bruke 1-15 prosent av lønnen til kjøp av aksjer. Prisen pr. aksje beregnes etter måneden du har blitt med på programmet, og vil tilsvare prisen på aksjen 24 måneder tilbake i tid pluss en 15 prosent rabatt.