<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Vi har tjent 100 millioner for kundene

Ole Christian Wendel og Martin H. Helgheim har levert 138 prosent avkastning på under ett år med et bitcoin-basert hedgefond der Arne Blystad er blant investorene. Investeringsstrategien har utgangspunkt i en masteroppgave de skrev sammen i 2018.

Publisert 5. apr. 2024 kl. 12.42
Oppdatert 5. apr. 2024 klokken 13.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 144 ord

Denne uken handler det ikke om aksjer i Finansavisens aksjepodcast Aksjepodden. Men denne historien er så interessant at vi måtte lage en podcast om det. Med i studio er Ole Christian Wendel og Martin H. Helgheim som sammen med Ole Mohr Nordviste har startet hedgefondet «Anna Fund». 

Wendel & Co har utviklet en algoritme som bestemmer når fondet skal kjøpe, selge eller shorte bitcoin. Hittil har denne algoritmen levert enorm avkastning for kundene. Det hele startet da Wendel kjøpte sin første bitcoin i 2017 og oppdaget prisforskjeller på bitcoin i forskjellige markeder.

– De pengene gikk 50-gangeren i løpet av høsten, sier han.

Året etter begynte de å utvikle en investeringsstrategi basert på momentum-trading, som kulminerte i en masteroppgave i 2018. I 2022 sa de opp konsulentjobbene sine og startet sitt eget hedgefond.

– Vi har tjent 100 millioner kroner for kundene siden start, sier Wendel i podcasten.