<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Presse: Presseklipp onsdag 9. oktober

Børsmelding
Publisert 9. okt.

Oslo (Infront TDN Direkt): TDN Direkts presseklipp:

SER NYE MULIGHETER I SUBSEA. Den seneste tidens oljeprisvolatilitet har senket prisingen av flere subseaaksjer til svært attraktive nivåer, ifølge analytiker i ABG Sundal Collier, Haakon Amundsen. Oljeservicesyklusen har flere år foran seg, selv om vekstraten nå avtar, etter mer enn 20 prosent årlig vekst i begynnelsen av oppgangsperioden, sier Amundsen. (FA side 28)

ANGREP RØKKE – DUMPER AKSJER. Investor Bjørn Kristian Stadheim har lansert et storslått aksjonæropprør mot far og sønn Røkke, og oppfordret til grasrotinitiativer. Samtidig har han privat solgt seg helt ut. –Jeg vurderer å kjøpe meg opp igjen, sier han nå. (FA side 20)

PROFFENE SELGER I BØRSRAKETT. Analytikerkorpset anbefaler kjøp av Kid, som har gått som en kule på børs. Harald Espedal og Egil Stenshagen har imidlertid begynt å selge. –Jeg har solgt meg en del ned fordi aksjen har steget mye det siste året. Jeg må hele tiden ha et forhold til størrelsen på investeringen i forhold til totalporteføljen, sier Espedal til Finansavisen. (FA side 4)

REAGERER PÅ EQUINOR-KJØP. –Vi liker ikke at de kjøper seg minoritetsposter i ulike fornybarselskaper. Hvis vi ønsker eksponering mot de kan vi kjøpe de selv, skriver investeringsdirektør Gaute Eie i Eika Kapitalforvaltning til E24. (E24)

FLYTTER FONDENE UT AV LANDET: -VIL KOMME KUNDENE TIL GODE. De nordiske bankene har enten flyttet sine aksje- og rentefond ut av Norge, eller tilbyr kun utenlandsregistrerte fond. Verdipapirfondenes forening (VFF) har lenge advart myndighetene om at konkurranseulemper vil tvinge norske fond til å flagge ut, med tap av arbeidsplasser, kapital og kompetanse til å følge. (E24)

LUSEPRESSET I NORD: -MÅ TA LÆRDOM AV DET SOM HAR SKJEDD. -Det er fortsatt et høyt lusepress i nord. Oppdrettere jobber intenst med å holde seg innenfor lusegrensa. Vi ser samtidig at vi fortsatt er nødt til å varsle overskridelser av lusegrensa, og fatte vedtak om å komme seg under. Trykket er fortsatt høyt, sier Geir Arne Ystmark, regiondirektør for Nord-Norge i Mattilsynet. (iLaks)