<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

XPLRA: Legger inn bud på Doro AB på SEK 34,00/aksje

Børsmelding
Publisert 27. sep.

Oslo (Infront TDN Direkt): Xplora Technologies legger inn et kontantbud på Doro AB på 34,00 svenske kroner pr aksje. Doros styre anbefaler enstemmig at aksjonærene aksepterer budet.

Det fremgår av meldinger torsdag kveld.

Budet verdsetter Doro til omtrent 829 millioner svenske kroner, og budet representerer en premie på 34,6 prosent sammenlignet med den volumvektede gjennomsnittskursen til Doro de siste 30 handelsdagene, 46,6 prosent over de siste 90 dagene, og rundt 38,2 prosent sammenlignet med Doros sluttkurs torsdag.

Aksjonærer som kontrollerer 29,36 prosent av aksjene i Doro har forpliktet seg til å akseptere budet. I tillegg har aksjonærer som eier totalt 4.070.013 aksjer, tilsvarende omtrent 16,59 prosent av alle aksjer og stemmer i Doro, bekreftet at de har til hensikt å akseptere tilbudet eller selge sine aksjer til budgiveren i en separat transaksjon på samme vilkår som i tilbudet.

Dermed har totalt 45,95 prosent av alle aksjer og stemmer i Doro bekreftet at de har til hensikt å støtte tilbudet, opplyses det.

Gjennomføring av budet er blant annet betinget av at Xplora blir eier av mer enn 90 prosent av aksjene i Doro.

Budet er finansiert gjennom lån fra DNB Bank og SpareBank 1 SR-Bank. Akseptperioden starter 18. oktober og varer til 8. november 2024.

-Vi er begeistret over å kunngjøre et bud på å kjøpe Doro. Dette er et strategisk grep som vi tror vil skape perfekt synergi for å akselerere Xploras vekst inn i seniormarkedet. Doros imponerende resultater, med salg av over 1,5 millioner mobile enheter årlig, har fanget vår interesse, og vi ser en enorm mulighet til å bygge videre på denne suksessen, sier Sten Kirkbak, som er administrerende direktør og grunnlegger av Xplora, i en kommentar.