<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB: GOLDMAN SACHS HAR DNB OG NORDEA SOM TOPPVALG BLANT STORE NORDISKE BANKER

Børsmelding
Publisert 27. sep.

Oslo (Infront TDN Direkt): Goldman Sachs gjenopptar analysedekning av de store nordiske bankene, der DNB er gitt en kjøpsanbefaling med kursmål på 265 kroner.

Nordea får også en kjøpsanbefaling med et kursmål på 14 euro, mens Handelsbanken får salgsanbefaling med kursmål på 103 svenske kroner.

På SEB, Swedbank og Danske Bank har Goldman Sachs satt nøytralanbefaling.

Goldman Sachs ser ifølge Bloomberg News seks hovedtemaer som driver "idiosynkratiske investeringsmuligheter" i sektoren: makroøkonomisk bakteppe, rentekutt, innskuddsmigrasjon, utlånsvekst og boliglånsmarginer, kostnader og kapitaldistribusjon.

Investeringsbanken skriver at DNB og Nordea handler til «billige multipler» for avkastning på egenkapital i forhold til sammenlignbare banker. De estimerer også over konsensus resultat pr aksje og kapitaldistribusjoner i prognoseperioden for Nordea og DNB. Det ventes også motstandsdyktighet i utviklingen i DNBs netto renteinntekter gjennom 2026, i motsetning til svenske sammenlignbare banker.