<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

JOTUN: DRIFTSRESULTAT 4.865M PR 2.TERTIAL 2024 (4.754)

Børsmelding
Publisert 27. sep.

Oslo (Infront TDN Direkt): Jotun fikk et driftsresultat på 4.865 millioner kroner pr andre tertial 2024, mot et driftsresultat på 4.754 millioner i samme periode året før.

Det opplyses i en melding torsdag.

Driftsinntekter i perioden var 22.574 millioner, mot 21.589 millioner for samme periode året før.

Selskapet forventer fortsatt lønnsom vekst, men i et roligere tempo enn tidligere.

-Vi ser økende prispress i markedet for beskyttende malinger og svakere vekst enn normalt i den dekorative virksomheten vår. Likevel er marginene høye, og vi styrer mot nok et sterkt år for Jotun», sier konsernsjef Morten Fon.

Basert på veksten i 2024 så langt tar Jotun markedsandeler. Omsetning og resultat øker på tvers av alle virksomhetsområder og geografiske regioner. Volumvekst, høyere gjennomsnittlige salgspriser og lavere råvarekostnader bidrar til den positive utviklingen. Veksten har imidlertid en pris, opplyses det.

-Vi har økende kostnader innenfor drift, salg og markedsføring – strengt tatt på alle områder. Kostnadsveksten er nå høyere enn salgsveksten, sier Fon.

Fremover vil Jotun gi kostnadskontroll ekstra oppmerksomhet. I tillegg vil selskapet fortsette å følge den geopolitiske situasjonen tett.

-Jotun er lokalisert overalt og vi møter store spenninger og usikkerheter i en rekke markeder. Vi er godt posisjonert for videre lønnsom vekst, men forventer en lavere veksttakt enn i foregående tertialer, sier Fon.

Selskapet står fast ved sin langsiktige vekststrategi og investeringsplaner.