<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

KOMMENTAR: NORDIC SEMICONDUCTOR FALLER KRAFTIG PÅ NEGATIV OSLO BØRS

Børsmelding
Publisert 26. sep.

Oslo (Infront TDN Direkt): Oslo Børs handles lavere torsdag, hvor sjømat- og shippingaksjer bidrar positivt, mens oljerelaterte aksjer utvikler seg svakt

I forbindelse med at Nordic Semiconductor torsdag avholder sin kapitalmarkedsdag, meldte selskapet i morges en ambisjon om å levere gjennomsnittlig årlig omsetningsvekst på mer enn 20 prosent gjennom resten av tiåret. Det vil da gjøre det mulig å oppnå lønnsomhetsmålet på 25 prosent ebitda-margin innen fem år, mens i 2025 er målet å levere vekst med en flat kostnadsbase, skriver selskapet.

Flere meglerhus anser selskapets kortsiktige syn som negativt hvor det noteres at ambisjonen om 20 prosent omsetningsvekst er godt under konsensus på 32 prosent. Det anslås dermed en nedjustering av konsensus-estimater for 2025 og 2026, og aksjen forventes å handles ned 9-10 prosent i dag.

I Short-range virksomheten forventer selskapet moderat vekst med kun begrenset effekt av den nye nRF54 Series i 2025, og tiltagende vekst fra 2026 og fremover.

ABG Sundal Collier noterer at Short-range-utsiktene er skuffende ettersom meglerhuset hadde forventet en bedring i 2025 på grunn av lagernormaliseringer. Det vil dermed være interessant å følge med på kommentarer fra ledelsen under presentasjonen om selskapet bare er forsiktig eller om det er noe negativt som forklarer hvorfor de kun forventer en beskjeden bedring i 2025, påpeker meglerhuset.

Ifølge Arctic Securities har konsensus tilsynelatende vært litt for aggressiv på 2025-bedringen med en 32 prosent omsetningsvekst.

"I samtale med IR-teamet i morges er inntrykket at analytikere har vært for optimistiske ved å anta et betydelig bidrag fra 54-serien allerede i 2025, mens selskapet i dag peker på 2026. Den mellomlangsiktige utviklingen kan imidlertid være rimelig, med konsensus på 20 prosent omsetningsvekst i 2026 og vårt inntrykk av at mange har sett til en pre-covid-vekstbane på rundt 15 prosent", skriver meglerhuset.

Arctic noterer også at kommentarer og guiding på cIoT-segmentet var forventet i forkant av kapitalmarkedsdagen, og frykter at markedet vil bli noe skuffet i dag.

"Nordic har ikke noe nytt kommersielt å legge til her ser det ut til og vi frykter dermed at markedet ikke vil gi selskapet tvilen til gode gitt den lave visibiliteten og selskapets tidligere historikk for ikke å nå sine fastsatte mål for cIoT", skriver meglerhuset.

Nordic Semiconductor faller 18,1 prosent torsdag.

Brent-oljeprisen faller torsdag, og prisen er nå ned om lag to dollar pr fat siden stengetid på Oslo Børs i går. Oljeprisfallet bidrar til å tynge sentimentet for oljerelaterte aksjer på Oslo Børs.

Pareto Securities skriver i en oppdatering torsdag at Subsea-segmentet bør være mindre følsomt for oljeprisendringer enn andre oljeservicesegmenter, gitt strukturelle etterspørselsdrivere. Meglerhuset har et positivt syn på segmentet fremover.

"Etter flere nybyggordrer i det siste er ordreboken for mindre CSVer nå over ti prosent. På absolutt nivå er dette ikke bekymringsfullt, men vi merker oss at veksten har vært rask og «ikke burde skje» gitt verdsettelsene i aksjemarkedet," skriver Pareto.

Meglerhuset noterer at aksjemarkedet verdsetter eiendeler som ligner de som er bestilt til rundt 50-60 prosent av kostnadene, eller 25-35 prosent ved forventet levering i 2027.

"Vi fortsetter derfor å finne verdsettelsene attraktive og mener at et sterkt engasjement for aksjonærutbytte er blant katalysatorene som kan løfte prisene. Blant subsea-aktørene foretrekker vi fortsatt Subsea 7 og DOF Group, som med tyngre aktiva og prosjektorganisasjoner er mindre sårbare for bestillinger av små/mellomstore nybygg på lang sikt. Vi fremhever også Paratus Energy Services med en attraktiv ordrebok og en utbytteavkastning på 18 prosent, med eksponering mot jackups i Mexico", skriver meglerhuset.

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,30 prosent til 1.400,28 poeng, omsatt for 2.434 millioner kroner.