<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

NOD: Mål om årlig omsetningsvekst på mer enn 20% resten av tiåret

Børsmelding
Publisert 26. sep.

Oslo (Infront TDN Direkt): Nordic har ambisjon om å levere gjennomsnittlig årlig omsetningsvekst på mer enn 20 prosent gjennom resten av tiåret, og gjøre det mulig å oppnå lønnsomhetsmålet på 25 prosent ebitda-margin innen fem år. I 2025 er målet å levere vekst med en flat kostnadsbase.

Det fremgår av en melding i forbindelse med selskapets kapitalmarkedsdag torsdag.

Ambisjonen for Short-range virksomheten er å vokse raskere enn det relevante adresserbare markedet over tid, hovedsakelig drevet av produktlanseringer. Selskapet forventer moderat vekst med kun begrenset effekt av den nye nRF54 Series i 2025, og tiltagende vekst fra 2026 og fremover. Nordic Semiconductor venter at dette vil gjøre det mulig å oppnå en ebitda-margin på 25 prosent for den etablerte virksomheten i Short-range i 2027, inkludert gruppens samlede salgs- og administrasjonskostnader.

Nordic Semiconductor vil senere i 2024 lansere de første produktene i sin neste-generasjon nRF54 Series multiprotokoll SoCs (System-on-Chip), med høyere prosessorkraft, bedre energieffektivitet og sterkere sikkerhetsløsninger.

-Introduksjonen av den nyskapende nRF54 Series vil drive lanseringen av 2-4 nye produktfamilier hvert år og revitalisere den brede produktporteføljen vi har i Bluetooth markedet. Disse produktene er utviklet i samarbeid med våre nøkkelkunder og gjøres tilgjengelig for det brede markedet som standardprodukter", sier konsernsjef Vegard Wollan i Nordic Semiconductor.

Nordic planlegger videre for å skalere Long-range virksomheten mot lønnsomhet i 2028. Dette vil kreve at selskapet etablerer en omsetningsbase på mer enn 100 millioner dollar gjennom penetrasjon av utvalgte markeder innen sporingsløsninger, målesystemer og industriell IoT med nye produkter, opplyses det.

Nordic planlegger også å utvikle tidligfase-virksomhetene i Wi-Fi og PMIC mot lønnsomhet i 2028, noe som vil kreve at selskapet etablere omsetningsbaser på mer enn 50 dollar millioner for hver av forretningsenhetene.

-Vi jobber videre med klare og ambisiøse planer og hvert av våre forretningsområder vil bli holdt ansvarlig opp mot vårt overgripende mål om å gjenopprette lønnsomheten. Vi må skape vekst og styrke bruttomarginene, men vi må også klare å vokse uten å dra på oss for mye kostnader. Som et første steg i å vise den operasjonelle giringen skal vi levere vekst i 2025 med en flat kostnadsbase sammenlignet med 2024, sier Wollan.