<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svakere enn ventet for Bakkafrost

Bakkafrost fikk et operasjonelt driftsresultat på 388 millioner danske kroner i andre kvartal. Det var langt lavere enn hva analytikerne ventet på forhånd.

Publisert 26. aug.
Oppdatert 26. aug.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 245 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Regin Jacobsen i Bakkafrost. Foto: Ivan Kverme

Saken oppdateres

Det Færøyske oppdrettsselskapet Bakkafrost fikk et operasjonelt driftsresultat på 388 millioner danske kroner i andre kvartal, mot 353 millioner danske kroner i samme periode i fjor.

Det var lavere enn hva analytikerne ventet på forhånd. Ifølge Infront-konsensus ventet analytikerne i gjennomsnitt at selskapet ville legge frem et operasjonelt driftsresultat på 559 millioner danske kroner kvartalet.

De svakere resultatene skyldes ifølge selskapet streik på Færøyene.

– Vi er ikke fornøyde med de finansielle resultatene dette kvartalet, som i hovedsak skyldes streik på Færøyene. På den andre siden er vi veldig fornøyde med vår operasjonelle posisjon, spesielt innen det færøyske freshwater-segmentet, hvor både effektivitet og produksjonsvolumer av større smolt fortsetter å bedre seg, sier konsernsjef Regin Jacobsen i Bakkafrost i forbindelse med kvartalsrapporten.

Ifølge Jacobsen førte den nevnte streiken til forsinkelser for store deler av slaktevolumene fra Færøyene i kvartalet, noe som påvirket realisert laksepris i kvartalet negativt.

– Som et resultat av dette slaktet vi 4.000 tonn laks etter streiken, til mye lavere priser, og mye lavere slaktevolumer i kvartalet enn planlagt, sier han.

Kutter guiding

Bakkafrost har allerede meldt til markedet at det slaktet 21.600 tonn i kvartalet, fordelt på 10.200 tonn fra Færøyene og 11.400 tonn fra Skottland.

Selskapet har tidligere meldt at det venter et totalt slaktevolum på 91.000 tonn i år. Dette målet kuttes nå til 88.500 tonn, fordelt på 63.500 tonn fra Færøyene og 25.000 tonn fra Skottland.