<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Jakter 200 mill. til landbasert lakseoppdrett

Gigante Salmon vil hente opp mot 200 millioner til byggingen og driften av det landbaserte oppdrettsanlegget i Rødøy.

Publisert 13. juni

Det landbaserte lakseoppdrettsselskapet Gigante Salmon vil hente mellom 170 og 200 millioner kroner i en rettet emisjon, opplyses det i en melding etter Oslo Børs' stengetid torsdag. SpareBank 1 Markets er engasjert som tilrettelegger.

Hverken tegningskurs eller antallet nye aksjer som skal utstedes, er fastsatt ved lanseringen av emisjonen. Dette bestemmes i løpet av bokbyggingen.

Midlene som hentes i emisjonen, skal blant annet brukes til å finansiere planlagte investeringer og arbeidskapitalbehov til byggingen og driften av det landbaserte lakseoppdrettsanlegget på Lille Indre Rosøya i Rødøy kommune.

Gigante Salmons største aksjonær, Gigante Havbruk, som før emisjonen direkte og indirekte kontrollerer 63,6 prosent av aksjene i selskapet, vil tegne seg for 130 millioner kroner i emisjonen.

Videre vil Kulta Invest AS tegne seg for 15 millioner, Yannick AS for 10 millioner, Jan Heggelund for 10 millioner og Ristora AS for 5 millioner.

I mars meldte Gigante Salmon om en ny økning i kostnadsprognosen for Rødøy-utbyggingen på cirka 350 millioner kroner. Dette ville ifølge selskapet kreve tilførsel av ny kapital til selskapet.

Den totale investeringsrammen for utbyggingen i Rødøy ble estimert til cirka 995 millioner kroner.

Torsdag endte Gigante Salmon-aksjen opp 1,4 prosent til 7,34 kroner på Euronext Growth. Hittil i år er aksjen ned cirka 30 prosent.