<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tar Rødehavet-avgjørelse på onsdag

Et av verdens største shippingselskap sier de vil avgjøre på onsdag om hvorvidt de vil gjenoppta reiser gjennom Rødehavet. 

Publisert 26. des. 2023
Oppdatert 26. des. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 213 ord
VENTER LITT TIL: Hapag-Lloyd avgjør onsdag hva de gjør med Rødehavet-problematikken.  Foto: Bloomberg

Det tyske fraktselskapet Hapag-Lloyd sier de vil bestemme seg onsdag på hvorvidt de vil gjenoppta reiser gjennom Rødehavet, skriver Reuters. 

En talsperson for selskapet var ute og kommenterte saken på tirsdag etter at det ble kjent at Mærsk tar en helomvending og returnerer til området etter at det ble kjent at en amerikansk-ledet operasjon skal sørge for sikkerheten. 

Både Mærsk og Hapag Lloyd stanset gjennomfarten i Rødehavet etter at Houthi-opprørere fra Jemen begynte å angripe skip tidligere i måneden, noe som forstyrret den globale handelen som går igjennom Suezkanalen. 

I stedet for å seile igjennom Rødehavet og Suezkanalen, har shippingkjempene dirigert skipene sine via det sørlige Afrika, en rute som er betydelig lengre og koster vesentlig mer. 

Vurderer saken på onsdag

Mærsk og Hapag Lloyd stanset all transport av sine skip gjennom Rødehavet den 15. desember. Men på julaften opplyste det danske rederiet at de anser sikkerhetssituasjonen for å ha bedret seg etter at det flernasjonale sikkerhetsinitiativet Operation Prosperity Guardian (OPG) er opprettet og i drift. 

Hos tyskerne trenger de litt mer tid, men vil vurdere saken på onsdag.

– Vi vil avgjøre i morgen hvordan vi skal gå videre, sier en talsperson for Hapag-Lloyd tirsdag, og nektet å kommentere saken ytterligere, skriver Reuters. 

Selskapet sa i forrige uke at de ville omdirigere 25 skip innen utgangen av året for å unngå området.