<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

FT: – Et skifte til fordel for Russland

Juntaene i Mali og Niger har hyret inn leiesoldater fra Afrikakorpset, gruppen som tidligere var kjent som Wagner. Det skriver Financial Times.

Publisert 2. mai 2024 kl. 07.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
MAKTSKIFTE: I rask rekkefølge er både Mali, Burkina Faso og Niger blitt overtatt av menn i khaki-klær, skriver Financial Times. Her er tuareg-krigere fra Mali i 2013. Foto: NTB

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

Omsider fant universitetene ut at Gaza-demonstrantene måtte kastes ut. Men det har vist seg at protestene ikke bare består av moralsk opprørte studenter. Ofte er de ledet av profesjonelle grupper som utnytter studentene til å skape kaos.

Financial Times

I rask rekkefølge er både Mali, Burkina Faso og Niger blitt overtatt av menn i khaki-klær, mens franske soldater er blitt kastet ut. Dette skiftet har vært til fordel for Russland. Juntaene i Mali og Niger har hyret inn leiesoldater fra Afrikakorpset, gruppen som tidligere var kjent som Wagner.

Die Welt

Det er fullt mulig å følge politikere, aktivister og nyhetssider på sosiale medier. Men tilpasningen av innhold til brukerens historikk gjør det vanskelig for denne typen innhold å få spredning. Om det ikke er sensur, er i hvert fall denne praksisen en umyndiggjøring av brukerne.

Dagens Industri

Etter å ha hatt plass ved motorveien E4, skal nå Stockholm-børsen flytte inn til byen. Det er fullt forståelig. Unge medarbeidere vil ikke starte dagen i bilkø. Med denne flyttingen kommer børsen nærmere finansmiljøet i Stockholm.