<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flyselskap med børsplaner: Europeisk gigant kan være på vei inn

Lufthansa har allerede en fot innenfor i flere nasjonale flyselskaper. Nå kan et latvisk flyselskap stå for tur.

Publisert 10. sep.

Tyske Lufthansa vurderer å ta en eierandel i AirBaltic i forbindelse det statlige latviske flyselskapets planer om børsnotering, melder Bloomberg og viser til personer med kjennskap til saken.

Samtaler skal være på et tidlig stadium, og ingen beslutning om investering skal ha blitt tatt, ifølge kildene.

Ledelsen i AirBaltic har ifølge nyhetsbyrået forberedt seg på en børsnotering innen utgangen av 2024, eventuelt i løpet av første halvår 2025.

Den latviske stat har planer om å beholde minst 25 prosent av aksjene i AirBaltic når flyselskapet går på børs. I dag er Latvias eierandel på 97,97 prosent. Resten eies av SIA Aircraft Leasing 1, et selskap indirekte kontrollert av danske Lars Thuesen, tidligere storeier i AirBaltic og nå styremedlem i flyselskapet.

Søndag meldte Latvias statlige kringkaster at en uidentifisert strategisk investor var i samtaler med AirBaltic om å kjøpe 10 prosent av aksjene i det latviske flyselskapet.

Til stede i flere land

Å kjøpe seg inn i AirBaltic vil passe Lufthansas typiske tilnærming ved å bygge eierandeler i nasjonale flyselskaper med mulighet for å utvide eierskapet senere, skriver Bloomberg.

Tidligere i år fikk det tyske flyselskapet grønt lys til å kjøpe 41 prosent i italienske ITA Airways. Fra før har Lufthansa posisjoner i flyselskaper fra Sveits, Belgia og Østerrike.

Lufthansa og AirBaltic har forøvrig hatt et rutesamarbeid siden 2021.

Lufthansa-aksjen faller marginalt på Frankfurt-børsen tirsdag. Hittil i år er den tyske flygigantens aksje ned rundt 25 prosent.