<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Han må lime seg opp til RCCL

Viking Cruises vurderer børsnotering i USA. Aksjekommentator Karl Johan Molnes mener Torstein Hagen må lene seg mot RCCL-estimatene.

Publisert 19. feb. 2024 kl. 13.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 187 ord
– Hagen må lime seg opp til RCCL
19.02.24 Aksjekommentator Karl Johan Molnes mener Torstein Hagen må lene seg mot RCCL-estimatene i en eventuell børsnotering av Viking Cruises.

Bloomberg melder at Torstein Hagen-dominerte Viking Cruises vurderer å hente 500 millioner dollar eller mer før en børsnotering i USA, og Hagens aksjeverdier nærmer seg trolig 60 milliarder kroner igjen – etter at gjelden fikk konkursprising under coronakrakket.

Men siden pandemien har cruise gått som en kule, og høsten 2023 justerte Kapital Hagens verdier opp til over 34 milliarder etter at de var nede i 20 milliarder kroner i 2020.

Den mulige børsnoteringen ble tema på mandagens Børsmorgen, og Finansavisens aksjekommentator Karl Johan Molnes trakk frem analytikernes prognoser for RCCL, Carnival og NCL Holding.

Cruise-prognoser

– De er enige om at marginene skal opp 5-7 prosentpoeng i 2024/25. Det blir vanskelig for Torstein Hagen å argumentere for noe bedre, og da er spørsmålet hva selskapet er verdt, sa Molnes.

For RCCL er prognosen at nettomarginen skal opp fra 13 prosent i 2023 til 17-18 prosent, mens Carnival og NCL skal opp fra null til 5-7 prosent.

– Det Hagen må gjøre er å lime seg opp til RCCL og si at «vi har de samme kundesegmentene, vi har lykkes, vi har en OK balanse – og vi har ikke store skip», fortsatte Molnes.