<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Donald Trump er usedvanlig svak

Publisert 21. okt.
Oppdatert 24. okt.
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 473 ord
Donald Trump. Foto: NTB

Dette var Trygve Hegnars leder tirsdag 22. oktober 20224.

Det er nå bare to uker igjen til valget i USA, og Donald Trump har fått en opptur. Fra å ligge marginalt bak Kamala Harris på meningsmålingene, ligger han kanskje et par prosentpoeng foran.

Det er nesten rart, for innspurten i valgkampen betyr nå valgkampmøter nærmest døgnet rundt, og det er ikke en bedre Donald Trump som taler. Han er like enkel som før, og budskapene korte og uten innhold. Hvor mange tusen ganger skal han si «Make America great again»?

Aldri noen gode resonnementer, ikke noe nytt, og stadig sjikanerende omtale av konkurrenten Kamala Harris. Donald Trump lyver og lyver, og blir tatt i faktafeil hver eneste dag.

Vi vet vi ikke skal si det, men Donald Trump virker litt dum, noe han ikke kan være.

Og hans måte å opptre på scener og talerstoler er nesten ikke til å tro. Stadig klapping for seg selv, med et kunstig smil. Hva skal man si?

Svaret er at Donald Trump og republikanerne har halvparten av velgerne bak seg.

Da er det noe vi ikke forstår. For eksempel at økonomi står øverst på listen over hva velgerne vil høre om, og debattere, men Trump sier lite om økonomi i makro eller mikro. Han holder seg til å si at Joe Biden og Kamala Harris har ødelagt USAs økonomi, hvilket de ikke har.

Vi ville stemt på Kamala Harris. Kvinne, farget og rettferdig

Som tidligere næringslivsstørrelse blir Trump lyttet til, men noe konkret nå får vi ikke høre.

Det er dumt så lenge en hel verden praktisk talt vil bli påvirket av USAs økonomiske kurs.

Tidligere var Donald Trump og republikanerne sterkt opptatt av den ulovlige innvandringen til USA, men det er tonet litt ned. Økonomi, innvandring og abort var hovedtemaene. Det er de fortsatt, men det er ikke den store forskjellen på de to partiene.

Blir Donald Trump valgt til president den 5. november, kan det skje mye i Ukraina, Gaza og Asia. Trump er en kriger, og en hevngjerrig sådan. Alt kan skje.

Visepresident Kamala Harris har vært en svak visepresident og oversett av Biden. Nå er hun mye sterkere og bruker hardt skyts mot Trump. Hun sier til og med at Donald Trump virker slapp og sliten.

Hennes bakgrunn fra politi og statsadvokatembede kommer godt med. Prosedyre og korrekt faktum.

Donald Trump har fått Elon Musk med seg. Som støttespiller og økonomisk bidragsspiller i milliardklassen. Det kan slå ut i sluttspurten på valgkampen. Musk kan man ikke overse.

Kamala Harris anses for å tilhøre venstresiden hos demokratene, men det er vel nærmest norsk Høyre.

Donald Trump påstår fortsatt at han tapte valget i 2020 på grunn av valgfusk. Hans rolle i 6. januar-opprøret er i beste fall uklar.

Vi ville stemt på Kamala Harris. Kvinne, farget og rettferdig. De neste to ukene blir forferdelig spennende.