<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Velle: – Bygger en økonomisk Berlinmur

– Regjeringen kommer til å drepe å fremtidens velferdsstat, sier Fremskrittspartiets Simen Velle.

Publisert 7. okt.
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 440 ord
LYST, IKKE TVANG: – Jeg vil at nordmenn skal bo i Norge fordi de har lyst, ikke fordi regjeringen tvinger dem til det, sier Simen Velle, leder i Fremskrittspartiets Ungdom. Foto: Iván Kverme

– Exit-skatten blir nesten som en økonomisk Berlinmur, som brukes til å nekte mennesker å forlate landet. Jeg vil at nordmenn skal bo i Norge fordi de har lyst, ikke fordi regjeringen tvinger dem til det, sier Simen Velle, leder i Fremskrittspartiets Ungdom.

Mandag formiddag ble det klart at regjeringen innfører den omstridte exit-skatten. Mens regjeringen møtes med heiarop fra SV, er andre deler av Stortinget skeptiske.

Simen Velle er stortingskandidat fra Oslo ved kommende stortingsvalg, og er sterkt kritisk.

– Skatten skal bort

– Skatten er veldig bakstreversk. Regjeringen kunne tatt tak i roten til problemet, som er den skattepolitikken regjeringen har ført de siste årene, i stedet for å fortsette med de dårlige løsningene de allerede har begynt på.

– Hva kunne du ha tenkt deg?

– Nei, den skatten skal bort. Jeg vil ikke at skatten skal innføres i det hele tatt, og hvis den innføres, så har jeg lyst til å fjerne den.

– Men jeg vil mer enn det. Jeg vil se på bunnfradraget i inntektsskatten, og man er nødt til å se på formuesskatten, som jeg har lyst til å fjerne.

Det handler ikke om at rikingene nødvendigvis skal betale så veldig mange færre kroner i skatt, men om å betale skatt på riktig måte. Det å betale skyhøye skatter på urealisert gevinst for eksempel, det er urettferdig for næringslivet. Det stimulerer på ingen måte til å skape arbeidsplasser. Snarere tvert imot, de kapitalsterke flytter ut av landet.

– Skrekk og gru

– Jeg ser med skrekk og gru på de tallene som blant annet Finansavisen legger frem, med hvor mye penger som forsvinner ut av landet, hvor mye investeringsvilje som forsvinner ut av landet, og hvor fort det faktisk kan skje. Jeg er oppriktig bekymret for at denne regjeringen kommer til å fortsette med samme økonomiske linje, og det vil drepe fremtidens velferdsstat.

– Så hva er oppskriften din?

– Det er å sette ned skattene både for folk og for næringsliv. For folk flest handler det om bunnfradrag i inntektsskatten. For næringslivet tror jeg formuesskatten og grunnrentebeskatningen i havbruksnæringen er to gode eksempler.

– Og så må man må det være lov å heie litt på dem som skaper arbeidsplasser, i stedet for å være så utrolig negativ til dem. De menneskene som har tjent milliarder i Norge, er også noen av dem som har jobbet hardest, og som har vært villige til å ta størst risiko. Når det lønner seg, skal vi heie på dem som samfunn.