<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spiser de katter og hunder?

Publisert 11. sep.
Oppdatert 15. sep.
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 388 ord
DEBATT: Kamala Harris og Donald Trump i TV-debatt. Foto: Bloomberg

Dette var Trygve Hegnars leder i Finansavisen 12. september 2024.

Debatten mellom tidligere president Donald Trump og nåværende visepresident Kamala Harris ble en katastrofe for Trump. Han ble avslørt med de dummeste løgner, og klarte knapt å følge opp noen resonnementer.

At økonomien er så dårlig i USA at folk spiser katter og hunder, var kanskje det groveste eller dummeste. Men like ille var påstanden at Kamala Harris er marxist, som hennes professorfar som angivelig også er marxist.

Alle visste at økonomi ville bli et viktig tema, og Harris var godt forberedt. Bortsett fra de vanlige flosklene om at hun skal ta milliardærene og de store internasjonale selskapene, sa hun mye fornuftig.

Som skattelettelser til middelklassen, og det faktum at Trumps forslag om en importavgift på 20 prosent på alle varer vil virke som en salgsskatt, og gjøre alt dyrere. Akkurat det er en interessant faglig diskusjon, og Harris kom godt fra det.

Trump hadde sin store sjanse og misbrukte den.

Selvfølgelig har ikke president Joe Biden og visepresident Kamala Harris «ødelagt» amerikanske økonomi, inflasjonen er ikke den høyeste i amerikansk historie og det er heller ikke arbeidsledigheten.

Det er utrolig at Trump lot seg overkjøre på det området.

Tema nummer to var, som ventet, abortlovene, og på det området kan den tidligere statsadvokaten mye mer enn Trump. Kamala Harris har, rett nok, endret standpunkt flere ganger, men når Trump får seg til å si at Biden-regjeringen vil tillate at foster eller barn kan skytes etter ni måneder, må man spørre om Donald Trumps mentale helse.

At Trump er svak når det gjelder utenriks- og sikkerhetspolitikk, mener nok de fleste, men Harris gikk altfor langt da hun sa at Trump liker alle diktatorer og ønsker å være diktator selv. Det blir for sprøtt.

Trump hevder at han kunne ha forhindret krigen i Ukraina og i Gaza og forhindret det pinefulle tilbaketoget fra Afghanistan, og det får han bare si. Biden-regjeringen, inkludert Kamala Harris, har ikke oppnådd mye.

Noe av det mest spennende ved debatten var hvordan Trump og Harris ville opptre. Alle vet at Biden forsvant fordi han ble feid av banen av Donald Trump i en debatt.

Nå vant Harris 10-0.

Hun kunne bruke all sin kunnskap fra retten og prosedyrer. Hun fanget Trump med blikket hele tiden, lo litt mindre enn vanlig, mens Trump virket sur, oppgitt og gammel. Litt som Joe Biden mot Trump.

Men debatt er ikke valg.