<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Xi og Biden planlegger nytt telefonmøte

Washington og Beijing jobber med å arrangere et nytt telefonmøte mellom USAs president Joe Biden og Kinas president Xi Jinping, opplyser Det hvite hus.

Publisert 27. jan.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 108 ord
MØTE: USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan (til venstre) hadde lørdag møte med Kinas utenriksminister Wang Yi. De snakket blant annet om å arrangere et telefonmøte mellom de to landenes presidenter. Foto: NTB

De to partene jobber for å få i gang en ny runde med høynivådiplomati, heter det i uttalelsen fra det amerikanske presidentkontoret.

– Det inkluderer en samtale mellom president Biden og president Xi, står det videre.

Meldingen om møtet kommer etter at USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan og Kinas utenriksminister Wang Yi lørdag hadde møter i Bangkok. Der ble de enige om å holde kommunikasjonskanalene åpne og ha ryddige konkurranseforhold mellom landene, ifølge den amerikanske siden.

– Sullivan understreket at selv om USA og Kina er konkurrenter, må begge land forhindre at dette sklir ut i konflikt eller konfrontasjon, skriver Det hvite hus.

Kinas utenriksdepartement omtaler samtalene som «oppriktige, vesentlige og fruktbare».

(NTB)