<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norsk sokkel er fremdeles en del av løsningen

Å erstatte eksisterende infrastruktur med 1.500 vindturbiner er en idé som er fullstendig uansvarlig, skriver Jan-Hugo Holten i Norges Miljøvernforbund (NMF).

Publisert 17. okt. 2023 kl. 14.48
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
NY KLIMA- OG MILJØMINISTER: Andreas Bjelland Eriksen (Ap). Foto: NTB

Jonas Gahr Støre (Ap) har skiftet ut og flyttet på statsråder, og den unge statssekretæren Andreas Bjelland Eriksen fra Stavanger er blitt ansvarlig for å koordinere miljø og klimapolitikk på tvers av departementene. 31-åringen med økonomiutdannelse har med bakgrunn fra Olje- og energidepartementet og Statsministerens kontor fått en verdifull ballast om betydningen spesielt gass har i det grønne skiftet. 

Jan-Hugo Holten. Foto: NMF

Striden står heller om en fortsatt skal lete etter mer olje eller pumpe opp den som er redegjort for. NMF har ved flere søknader sagt ja til utvikling av små funn innenfor eksisterende felt, da miljø- og klimaangsten også må hensynta et energibehov som dekkes fra eksisterende oljeinfrastruktur. NMF anser at norsk sokkel ennå har en rolle å spille i et energi- og miljøperspektiv, der en blant annet kan oppgradere/skifte ut turbiner, og der løsningen med å erstatte eksisterende infrastruktur med 1.500 vindturbiner er en idé som er fullstendig uansvarlig – både økonomisk og miljøressursmessig.

Jan-Hugo Holten

Norges Miljøvernforbund (NMF)