<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Cowboy-kunst på Galgeberg

Hos Skog i Schweigaards gate åpner en duo-utstilling 24. oktober. 

Publisert 22. okt.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord
Foto: Skog Art Space

Denne helgen anbefaler Kapitals eksterne kunstekspert Nina Sørlie leserne å ta en tur til Galgeberg og det ukonvensjonelle kunstrommet Skog Art Space. Der vises en utstilling med billedkunstneren Ove Kvavik.

– Ove Kvavik er fotograf og jobber konseptbasert. Hans nye verk “Prime Cowboys” (2024) tar utgangspunkt i bilder fra 1950-tallet som viser barn utkledd som cowboyer. Disse fotografiene er tatt ut av sin opprinnelige kontekst og plassert mot ensfargede bakgrunner i primærfarger, sier kunsthistorikeren Sørlie.

Primærfarger var sentrale i den modernistiske Bauhaus-bevegelsen og symboliserte deres visjon om en samfunnsutopi. Senere har de blitt en velkjent fargepalett innen leketøysindustrien. 

– Verket “Prime Cowboys” forener en nostalgisk, maskulin kultur med en utopisk modernistisk teori fra mellomkrigstiden og skaper en kontrast mellom lek, forventninger og idealisme, forteller Sørlie og refererer til hva Kvavik selv har sagt om arbeidet med cowboyene. 

Billedkunstneren Jan Freuchen er også med på utstillingen i Schweigaards gate. Skog Art Space, eller bare Skog, gir nyetablerte kunstnere tilgang til utstillingslokalet og prioriterer denne gruppen i sitt utstillingsprogram. 

– Samtidig er de opptatt av at nettopp denne gruppen kan ha dialog og sparring med mer erfarne kunstnere, forteller kunstrådgiveren Sørlie i firmaet Kunstkompetanse.