<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tyskland forlenger levetiden for de tre gjenværende kjernekraftverkene

De tre gjenværende tyske atomkraftverkene vil fortsette driften over nyttår og senest til 15. april, opplyser statsminister Olaf Scholz.

Publisert 17. okt. 2022
Oppdatert 17. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 113 ord
DRIFTEN UTVIDES: Kernkraftwerk Emsland er ett av tre tyske kjernekraftverk som fortsatt er i drift. Kraftverkene står for seks prosent av tysk energiproduksjon. Foto: Wikipedia

(Saken oppdateres)

I et brev til miljøminister Steffi Lemke, økonomiminister Robert Habeck og finansminister Christian Lindner, forklarte statsminister Olaf Scholz: 

– Det juridiske grunnlaget vil bli opprettet for alle tre kjernekraftverkene – Isar II, Neckarwestheim 2 og Emsland – skal driftes til 31. desember 2022 og senest 15. april 2023, sier Scholz.

I tillegg bør regjeringen presentere en «ambisiøs lov for å øke energieffektiviteten».

– For å sikre forsyningssikkerheten bør det også legges til rette for bygging av nye hydrogenkompatible gasskraftverk, sier Scholz.

Statsministeren avslutter brevet med å be Habeck, Lindner og Lemke om å sende de tilsvarende foreslåtte forskriftene til kabinettet på en rettidig måte som en del av distribusjonen av virksomheten.

Det skriver både Die Welt og Bild.

Nyheter
Energi
Utenriks