<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sveriges statsminister: – Trolig sabotasje

Sveriges statsminister Magdalena Andersson sier at lekkasjene på Nord-Stream rørledingene trolig ble forårsaket av sabotasje, melder NTB.

Publisert 27. sep. 2022
Oppdatert 27. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord
PRESSEKONFERANSE: (fra venstre) Utenriksminister Ann Linde, statsminister Magdalena Andersson og forsvarsminister Peter Hultqvist. Foto: NTB

(Saken oppdateres)

– Dette dreier seg trolig om sabotasje, sa statsminister Magdalena Andersson på en pressekonferanse tirsdag kveld.

Svenske myndigheter ønsker derimot ikke å spekulere hvem som står bak.

– Vi utelukker ingen aktører, men vi kommer ikke til å spekulere, sa utenriksminister Ann Linde.

Skjerper beredskapen på norsk sokkel

Olje- og energiminister Terje Aasland stiller i Stortinget onsdag for å svare på spørsmål knyttet til gasslekkasjene i Østersjøen, melder NRK. Han sier at beredskapen på norsk sokkel blir skjerpet etter den store gasslekkasjen i Østersjøen.

– Det har i dag vært tett kontakt mellom regjeringen, politiet, Forsvaret og operatørene på norsk sokkel. På bakgrunn av dette har regjeringen besluttet å iverksette tiltak for å skjerpe beredskapen knyttet til infrastruktur, landanlegg og installasjoner på norsk sokkel. Noe av bakgrunnen er rapporter om økt droneaktivitet, sier Aasland i en epost til NTB.

– Etter det som er fremkommet av informasjon i løpet av dagen, er det mye som kan tyde på at dette er sabotasje, sier han.

Nyheter
Utenriks