<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Prins Andrew sier fra seg sine ærestitler

Den omstridte britiske prins Andrew har gitt fra seg sine titler som følge av overgrepsanklagene mot seg.

Publisert 13. jan. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
SIER FRA SEG TITLER: Prins Andrew. Foto: NTB

Prinsen avviser alle anklagene, men overgrepssøksmålet mot ham har ført til massiv kritikk mot kongehuset. En domstol i New York besluttet denne uken at søksmålet skal behandles.

Det britiske slottet skriver i en uttalelse at dronning Elizabeth har godtatt at prinsen sier fra seg sine ærestitler. Det gjelder både kongelige og militære ærestitler.

I tillegg vil ikke prinsen lenger bruke tittelen «Hans Kongelige Høyhet», og alle hans kongelige oppdrag og roller vil bli fordelt blant andre medlemmer av den britiske kongefamilien.

– Hertugen av York vil fortsatt ikke gjøre offentlige opptredener og forsvarer seg i saken som en privatborger, skriver hoffet i uttalelsen.

Den 61 år gamle prinsen er saksøkt av Virginia Giuffre. Hun hevder at han begikk flere seksuelle overgrep mot henne i 2001, da hun var 17 år og mindreårig etter amerikansk lov.

Giuffre hevder hun ble «lånt ut» til prinsen av den overgrepsanklagede finansmannen Jeffrey Epstein, som tok sitt eget liv i fengsel i 2019.

Prins Andrew ble tvunget til å si ifra seg alle sine offisielle plikter etter et kontroversielt intervju med BBC i 2019.

Nyheter
Utenriks