<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Taper 888 millioner svenske kroner

El-sparkesykkelselskapet opplevde en enorm økning i antall reisende i 2021. Selv om inntektene vokser i høyt tempo, følger kostnadene etter.

Publisert 28. juli 2022
Oppdatert 28. juli 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 170 ord
VOI: Selskapet inntekter og kostnader vokser i hyppig tempo. AFP

El-sparkesykkelselskapet Voi har nylig publisert sitt årsregnskap for 2021, ifølge Dagens Industri (DI).

Til tross for at det norske markedet meldte om en inntektsvekst på 55 prosent og at de går i pluss, går selskapet i sin helhet i minus.

Selskapet har i løpet av 2021 opplevd en sterk organisk vekst i Tyskland og Storbritannia, som i tillegg til Sverige er deres mest lønnsomme markeder. 

Videre har antall reisende økt med 221 prosent til 61 millioner.

Denne veksten skal ha ifølge DI ha bidratt til en i inntektsøkning på opp mot 140 prosent. Til tross for dette skal selskapet avsluttet året med et underskudd på 888 milliarder svenske kroner, en økning på hele 84 prosent.

Kostnadsøkningen skyldes blant annet at selskapet har nesten doblet personellkostnadene ved å økt antall ansatte med 71 prosent. 

Selskapet opererer nå i 11 land og 95 byer. Storeier VNV Global skrev nylig ned sin verdivurdering av selskapet med 31 prosent, til en verdi på 7 milliarder svenske kroner.

Nyheter
Teknologi
Transport