<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

5.600 norske broer har skader som truer trafikksikkerheten

Manglende vedlikehold på norske broer truer trafikksikkerheten, ifølge Vegdirektoratet. Flere broer er over 100 år gamle, og ofte er rekkverkene dårlige og rustne.

Publisert 12. apr. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 123 ord
SKADER: 5.600 norske broer har skader som truer trafikksikkerheten. Illustrasjonsfoto: NTB

En rapport fra Vegdirektoratet fastslår at 342 norske riks- og fylkesveibroer har skader som kan forårsake «alvorlige konsekvenser» for trafikksikkerheten, skriver NRK.

I tillegg har rundt 5.300 broer blitt vurdert til å ha skader som kan få «vesentlig konsekvens» for trafikksikkerheten. Rust og ødelagte rekkverk listes opp som hovedårsaken.

Det er totalt 17.000 riks- og fylkesveibroer rundt om i landet. Det er svært varierende alder på alle disse broene, forklarer Morten Wright Hansen i Vegdirektoratet. Tilstanden på broene er et resultat av naturlig nedbrytning og påkjenning, sier han.

– Det er vanskelig å fjerne all risiko når det gjelder veitrafikk, men det er ikke noe som tyder på at broer utgjør en større risiko enn resten av veinettet, sier Hansen.

(NTB)