<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Resultatvarsel fra USA-kjempe

AMD ser inntekter på 5,6 milliarder dollar i tredje kvartal, én milliard dollar mindre enn tidligere guiding.

Publisert 7. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord

AMD kunngjør at omsetningen i tredje kvartal forventes å bli 5,6 milliarder dollar, mens det ifølge S&P Global Market Intelligence var ventet 6,7 milliarder. AMDs egen guiding var 6,5–6,9 milliarder, går det frem av en melding fra selskapet torsdag kveld.

Omsetningen på 5,6 milliarder dollar tilsvarer en vekst på 29 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. AMD hadde tidligere forventet en økning på 55 prosent.

«De foreløpige resultatene reflekterer lavere inntekter enn forventet i Client-segmentet som følge av færre prosessorforsendelser på grunn av et svakere enn forventet PC-marked og betydelige lagerkorrigerende handlinger gjennom hele PC-forsyningskjeden», skriver halvlederselskapet.

Omsetningen for forretningsområdene Data Center, Gaming og Embedded steg i tråd med selskapets forventninger.

Den justerte bruttomarginen forventes å bli 50 prosent, som er under selskapets forventning på 54 prosent. Årsaken til nedgangen er lavere etterspørsel i Client-segmentet.

«PC-markedet svekket seg betydelig i løpet av kvartalet. Mens produktporteføljen vår fortsetter å være veldig sterk, har makroøkonomiske forhold ført til lavere etterspørsel etter PC-er og en betydelig lagerkorreksjon langs hele PC-leverandørkjeden», heter det i meldingen.

Aksjen falt 4,5 prosent i etterhandelen.

(TDN Direkt)

Nyheter
Børs
Teknologi