<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Vi går inn i den verste halvleder-nedturen på et tiår

Citi-analytiker spår et elendig neste tiår for halvlederindustrien.

Publisert 30. aug. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 273 ord
NEDADGÅENDE KURVE: Citi-analytiker ser ennå ikke bunnen for halvelderindustrien. Foto: Dreamstime

Etter noen tøffe måneder for halvlederaksjer, forventer en Wall Street-analytiker at smerten vil fortsette og spådde tirsdag at

– Vi går inn i den verste halvleder-nedturen på et tiår, skriver Citi Research-analytiker Christopher Danley i et notat tirsdag.

Danley skriver videre at denne inntjeningssesongen markerte konsensusestimater under inntjeningen for halvledersektoren for første gang siden starten av pandemien. Mens mange analytikere legger skylden på et kraftig fall i PC- og smarttelefonsalget er de likevel optimistiske til økningen man ser bil- og industrisektoren for halvelderindsutrien, ifølge Bloomberg.

Danley så imidlertid ikke like positiv, og uttalte at han tror at de bedre sektorene viste tegn på fremtidig nedgnag.

– Vi er vitne til de første tegnene på en korreksjon i bil- og industrimarkedet, og vi fortsetter å tro at vi går inn i den verste halvledernedgangen på over et tiår gitt dagens lavkonjunktur og lageroppbygging, uttalte Citi Research-analytikeren.

Danley viser til kanselleringer av bestillinger på halvledere til bil- og industribedrifter fra selskaper som Micron Technology og Analog Devices, der begge har tapt seg mye det siste året.

– Vi forventer at flere selskaper vil kunngjøre kanselleringer fra sluttmarkedene for både bil- og industri-markedet ettersom kapasiteten nå øker og etterspørselen svekkes, sa Danley.

Videre skriver Danley at de opprettholder deres tro på at hvert selskap vil korrigeres, og forventer at halvlederindeksen SOX vil fortsette sin nedadgående kurve og falle ytterligere 25 prosent.

Danley refererer til PHLX Semiconductor Indeksen (SOX) som allerede nærmer seg sin verste nedgang på 14 år. For året er indeksen ned 32 prosent, og hvis den er uendret, vil den være den verste nedgangen siden 2008 da indeksen falt 48 prosent på et år, ifølge Bloomberg.