<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Knallet til med bedre resultat

Techstep kunne juble over sterk vekst i første kvartal, og bedrede resultater over hele linjen. 

Publisert 12. mai 2022
Oppdatert 13. mai 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 164 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Børge Astrup og finansdirektør Anita Huun i Techstep.  Foto: Marthe Haarstad / Techstep

 

Teknologiselskapet Techstep la torsdag frem et kvartalsresultat som viste at selskapet er på rett vei med transformasjonen til et «cash-flow»-selskap.

Selskapet økte omsetning til 346,2 millioner kroner i første kvartal, noe som representerer en vekst på 13 prosent år over år. Den organiske inntektsveksten endte på 15 prosent, etter salg av ikke-kjernevirksomhet i fjerde kvartal 2021. Det opplyser selskapet i kvartalsrapporten torsdag.

Sterk vekst innenfor salg av egen programvare, hardware-as-a-service (HWaaS), og engangssalg av egen maskinvare, ga inntektsløftet for teknologiselskapet.

Høyere inntekter ga også resultater for selskapets justerte EBITDA, som fikk et løft til 14,1 millioner kroner i kvartalet, opp nær én million kroner fra tilsvarende kvartal året før.

Transformerer selskapet

Driftsresultatet bedret seg til 15 millioner kroner, opp fra minus 24 millioner i tilsvarende kvartal i fjor.

Techstep oppgir at selskapet har fremdrift med transformasjonen til et programvaredrevet, gjentakende tjenesteselskap, men at økonomiske resultater henger etter på grunn av implementering og tiden det tar.

Nyheter
Teknologi