<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjøpsmuligheter i markedet: – Kursfallet betyr ikke at aksjene er billige

Kursfallet siden nyttår gir kjøpsmuligheter, men investorene må holde øynene åpne, anbefaler ekspertene.

Publisert 30. jan. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 347 ord
MULIGHETER: David Readerman, hedgefondforvalter i Endurance Capital. Foto: Endurance Capital

Tech-aksjer har falt tungt hittil i år. Nasdaq er ned 12 prosent hittil i år etter en imponerende opptur på 2,4 prosent fredag – drevet av sterke kvartalsrapporter fra blant annet Apple.

Flere titalls av aksjene på tech-indeksen har falt 50 prosent eller mer og aksjene er nå vesentlig billigere enn for bare noen få måneder siden. Men er de billige nok?

Lavere kurser betyr ikke nødvendigvis at aksjene er billige, skriver Barrons-redaktør Eric J. Savitz.

«Zoom er ned 70 prosent fra årets høyeste, men handler fremdeles 10 ganger fremtidig inntjening og med en P/E på 30 ganger», skriver han i et notat.

«Billigere. Ikke billig.»

Dagene da Federal Reserve støttet markedene med titalls milliarder av dollar holdt økonomien flytende er over, ifølge David Readerman, hedgefondforvalter i Endurance Capital.

Han anbefaler investorer å se etter aksjer som returnerer kapital til aksjonærene – enten gjennom utbytter eller aksjetilbakekjøp.

Anbefalinger

Readerman anbefaler å satse på skyen og da gjennom selskaper Microsoft, Amazon og Alphabet som nå handler til rabattert pris. Alternativt er Arista Networks og Ciena andre alternativer, ifølge hedgefondforvalteren.

Han anbefaler også å eie chip-aksjer. 

Det faktum at det er mangel på chipper er ingen hemmelighet og produsentene jobber med å bygge ny kapasitet, men prosjektene vil nok ta flere år før de blir lønnsomme. 

Paul Meeks, forvalter i Independent Solutions Wealth Management, anbefaler Micron Technology, Qualcomm, Applied Materials, ASML og Lam Research. Chip-produsenter som Taiwan Semiconductor og GlobalFoundries er også potensielle kjøpsmuligheter.

Gå old-school. Savitz anbefaler gamle, gode aksjer som IBM, HP og Dell

Førstnevnte så inntektene stige med 8,6 prosent i fjerde kvartal og beste resultat på et tiår. Aksjen er ifølge Savitz et kupp og handler til 13 ganger inntjeningen. Samtidig utbetaler også selskapet utbytte på nær 5 prosent. 

Sist nevner Barrons-redaktøren Netflix som en mulighet etter det voldsomme kursfallet den siste tiden. Milliardær Bill Ackman har allerede utnyttet kursfallet og lastet opp for hele 10 milliarder i strømmegiganten