<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kingfish-ekspansjon blir 250 millioner dyrere

Fase 2-ekspansjonen i Nederland ventes å bli 250 millioner kroner dyrere enn tidligere anslått. Nå vil The Kingfish Company hente penger.

Publisert 16. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 214 ord
SLITER MED Å BETJENE KUNDER: Etterspørselen etter yellowtail overstiger produksjonskapasiteten i alle størrelser, ifølge The Kingfish Company. Foto: The Kingfish Company

 

The Kingfish Company har oppjustert sin capex-guiding for fase 2-ekspansjon i Nederland til 87 millioner euro fra tidligere 62 millioner, med henvisning til andrekvartalsrapporten som meldte om betydelige merkostnader og potensielle forsinkelser. Det fremgår av en melding fredag.

Innstramminger i makroøkonomiske betingelser, inkludert global mangel på arbeidskraft og utfordringer knyttet til forsyningskjedelogistikk, har påvirket byggekostnadene betydelig, heter det i meldingen.

Selskapet har dialoger med investorer om en potensiell emisjon i området 30–35 millioner euro. Den potensielle emisjonen, sammen med det resterende netto beløpet på PCP-fasiliteten, en ny kredittfasilitet på 5 millioner euro, en ny leasingfasilitet med en ramme på 3,5 millioner euro og tilgjengelige kontanter, er estimert å fullfinansiere fase 2-ekspansjonen.

Eksisterende aksjonærer, deriblant Creadev International SAS, Rabo Investments og Kverva Finans AS, har signalisert at de vil delta i en emisjon.

Fase 2-produksjonen forventes å starte i fjerde kvartal 2022, og øker total kapasitet ved selskapets virksomhet i Nederland til 3.500 tonn yellowtail. Etterspørselen etter yellowtail overstiger produksjonskapasiteten i alle størrelser, og selskapet er ifølge meldingen ikke i stand til å betjene nye kunder fullt ut før fase 2-produksjonen har startet.

Videre skriver The Kingfish Company at produktiviteten har holdt seg på sektorledende nivå i juli og august, med en nettovekst på om lag 0,75 kilo pr. installerte kubikkmeter pr. dag.

(TDN Direkt)