<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frøy sikrer ny kontrakt

Brønnbåtrederiet Frøy har sikret seg en kontrakt med verdi på 200 millioner kroner med en større norsk lakseoppdretter.

Publisert 12. sep. 2022
Oppdatert 12. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
FRØY-SJEF: Tonje Foss. Foto: Frøy

FROY

Brønnbåtrederiet Frøy har ifølge en melding mandag signert timecharter-kontrakter (periodekontrakt, red. anm.) for to servicefartøy med en stor norsk lakseoppdretter.

Totalt ventes det at kontraktene vil øke Frøys ordrebok med 200 millioner kroner inkludert opsjoner. Avtalen inkluderer en fireårig forlengelse av en pågående kontrakt, i tillegg til en femårig timecharter-kontrakt for et nybygg som fortsatt er under konstruksjon.

– Avtalen forlenger et langvarig kundeforhold med en viktig kunde av Frøy. De lange varighetene på kontraktene gir visibilitet rundt inntjeningen og styrker vår posisjon, sier Frøy-sjef Tonje Foss.

Begge fartøyene skal utstyres med store batteripakker for å redusere drivstofforbruk samt karbonavtrykket. De to servicebåtene forventes å ha opptil 50 prosent lavere drivstofforbruk enn sammenlignbare dieseldrevne fartøyer, opplyses det.

Frøy hadde ved utgangen av andre kvartal en ordrebok på 6,2 milliarder kroner inkludert opsjoner.

Frøy-aksjen ble mandag ettermiddag handlet opp 1,8 prosent til 44,8 kroner pr. aksje. Største eier i Frøy er havbruksselskapet NTS med en eierandel på 72,11 prosent. NTS og dermed eierandelen i Frøy vil etter alt å dømme bli en del av SalMar, etter sistnevnte vant budkampen om NTS tidligere i år.

Nyheter
Børs
Sjømat