<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tidenes beste fra Wilson

Etter en sterk start på året leverer tørrlastrederiet Wilson i Bergen historiens beste kvartalsresultat.

Publisert 12. mai 2022
Oppdatert 12. mai 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
TØRRLASTSJEF :Øyvind Gjerde er adm. direktør i børsnoterte Wilson. Foto: Privat

WILS

Selskapet legger bak seg en sterk start på året, der inntjeningsnivået er opp både fra foregående kvartal og tilsvarende periode i fjor.

– Vi opplever sterk etterspørsel etter våre transporttjenester. Det gir god aktivitet og høye rater i spotmarkedet. Dette til tross for at laster i Baltikum i stor grad er tørket vekk, sier Wilson-sjefen Øyvind Gjerde til Finansavisen.

I den første tremånedersperioden av året oppnådde rederiet brutto fraktinntekter på 101 millioner euro, opp fra 76 millioner euro på samme tid i fjor.

EBITDA - driftsresultatet før avskrivninger - ble 41 millioner euro, som var mer enn en dobling fra samme periode i fjor.

Nettoinntjeningen pr. skip pr. dag endte på 6.327 euro, mot 3.987 euro på samme tid i fjor.

Om tallene sier Gjerde:

– Første kvartal er ikke er påvirket av Russlands invasjon av Ukraina. I et lengre perspektiv er vi som alle andre opptatt av hvilke konsekvenser en langvarig krig vil kunne få på mange områder, det være seg energipriser, råvaremangel, inflasjon osv. I det korte bildet foregår drift på normal måte og lastetilgangen er svært god.

Saken oppdateres

Nyheter
Børs
Shipping