<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gir 52 mill. i gave

Morten Simonsen gir 52 millioner kroner til bygging av en ny redningsskøyte.

Publisert 3. feb. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 211 ord
SENDER PENGER: Morten Simonsen. Foto: LinkedIn

Det er Redningsselskapet som opplyser at den norsk-amerikanske investoren donerer dette beløpet til en ny redningsskøyte i Ulstein-klassen. Den skal få navn etter faren, Leif-Erik Simonsen, som i 1970 startet rederiet Lys-Line sammen med Egil Slang.

– Dette er en utrolig raus donasjon som vil styrke flåten og bidra til å realisere Redningsselskapets formål om å redde liv og berge verdier, sier fungerende generalsekretær Martin Fuhr-Bolstad.

RS 176 «Leif-Erik Simonsen» vil ha en rekkevidde på 400 nautiske mil og en slepekraft på 12 tonn. Den får en toppfart på 38 knop. Redningsskøyta skal bygges ved verftet Swede Ship Marine AB.

Morten Simonsen overtok ledelsen av det familieeide rederiet Lys-Line etter sin far i 1995. Selskapet ble solgt til DFDS 10 år senere.

I dag er Morten Simonsen bosatt i California i USA der han driver investerings- og rådgivningsvirksomhet.

Ifølge profilen på LinkedIn konsentrerer han seg om investeringer i nystartede selskaper i San Francisco-området, hovedsakelig innen medisinsk-, musikk- og programvaresektorene.

I meldingen om gaven siterer Redningsselskapet giveren slik: «Etter noen heldige år i USA har jeg nå med glede kunnet donere midler til bygging av en skøyte i Ulstein-klassen».

De andre fartøyene i denne serien er RS 158 «Idar Ulstein» (bygget i 2015), RS 168 «Hans Herman Horn» (2018),  RS 169 «Odd Fellow III» (2019) og RS 173 «Erling Skjalgsson (2021).