<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dobler i hotellkjede

Christian Ringnes-dominerte Eiendomsspar øker til 2,6 prosent, og er nå fjerde største aksjonær i Scandic Hotels. 

Publisert 7. sep. 2022
Oppdatert 7. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
KJØPER HOTELLAKSJER: Christian Ringnes. Foto: Andreas Drange Jensen

Eiendomsspar økte i løpet av august sitt eierskap i hotellkjeden Scandic Hotels til 2,6 prosent av aksjene, går det ifølge Nyhetsbyrån Direkt frem av en oppdatering fra eierdatatjenesten Holdings. 

Dermed har Eiendomsspar doblet eierandelen etter at en investering på 100 millioner kroner i juni sikret selskapet 1,3 prosent eierandel.

Eiendomsspar er største aksjonær i det svenske hotelleiendomsselskapet Pandox, der Eiendomsspar-sjef og hovedeier Christian Ringnes også er styreleder. 

– Finansiell plassering

I et intervju med Ringnes i august spurte Finansavisen om ikke hans andre hotell-leietakere blir sure når han investerer hos konkurrenten.

– Det er en forsvinnende liten eierpost, og det er en finansiell plassering, så det skjønner de. Hotelloperatørene får en helt annen vektstangeffekt av det bedrede hotellmarkedet enn oss som hotelleier. Jeg har god tro på god inntjening blant hotelldriverne fremover, svarte han.

Eiendomsspar er nå fjerde største aksjonær i Scandic Hotels. Stena og AMF Pension & Fonder er de to største.

Trygve Hegnar, ansvarlig redaktør og eier av Finansavisen, eier 2,7 prosent av Scandic Hotels gjennom sitt investeringsselskap Periscopus  og er dermed tredje største aksjonær.

Nyheter
Børs
Reiseliv