<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Omikron har bremset cruisegigant

Omikron har satt bremser for Royal Caribbean. Nå forventer cruisegiganten lønnsomhet i andre halvdel av 2022. 

Publisert 4. feb. 2022
Oppdatert 4. feb. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 135 ord
OMIKRON: Virusvarianten har satt preg på Q4, forventer lønnsomhet i andre halvdel av året.  Foto: ROYAL CARIBBEAN CRUISES

Royal Caribbean påpeker at Omikron har hatt stor påvirkning på antall bestillinger det siste kvartalet. Selskapet hadde forventet å drive lønnsomt innen nå, men virusvarianten ser ut til å ha forsinket tilbakevendingen med noen måneder. Likevel mener konsernsjef, Jason Liberty at omikron ikke vil påvirke selskapets generelle utviklingsbane eller etterspørsel etter cruise. 

Totalt sett var antall bestillinger høyere enn ved forrige kvartal. Det var først i desember at bestillingen begynte å avta, noe som varte ut ferieperioden. Videre begynte bestillingene å øke sakte men sikkert forteller selskapet. 

Ved utgangen av 2021 hadde cruisegiganten satt 50 av 61 skip tilbake i drift og før sommeren 2022 har selskapet planer om å ha alle skipene tilbake i drift. 

Selskapet har sagt at de forventer et netto underskudd for første halvdel av 2022, mens andre halvdel av året vil være lønnsomt. 

Nyheter
Børs
Reiseliv