<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Regjeringen går ut med et nytt klimamål

Nå ønsker regjeringen å redusere utslippene med minst 55 prosent innen 2030.

    Publisert 3. nov. 2022 kl. 09.15
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 194 ord
    AMBISIØSE PLANER: Statsminister Jonas Gahr Støre varsler strengere klimamål. Foto: NTB

    Norge melder inn et forsterket klimamål til FN før klimatoppmøtet i Egypt.

    – Jeg er glad for å kunne annonsere at Norge forsterker sitt mål til minst 55 prosent. Dette sender et sterkt signal til andre land, og vi håper flere vil forsterke sine mål, sier statsminister Jonas Gahr Støre i en melding.

    I februar 2020 forsterket Norge klimamålet fra minst 40 prosent til minst 50, og opp mot 55 prosent fra 1990 til 2030. Som et svar på oppfordringen fra klimatoppmøtet i fjor om at alle land måtte vurdere sine klimamål på nytt, skjerpes nå målet ytterligere. Norge ønsker å kutte utslippene med minst 55 prosent innen 2030, sammenlignet med 1990. 

    Årlige klimaplaner

    – Like viktig som å sette høye mål, er det å ha gode planer for å oppnå målene. Det har Norge. Ved å legge frem årlige klimaplaner viser vi tydelig hvordan vi skal nå klimamålene våre. Men det er ingen tvil om at det vil kreve mye av oss, sier statsministeren. 

    Klimatilpasning og forebygging av tap og skade på grunn av klimaendringer er en av hovedsakene på klimatoppmøtet i Egypt. FNs klimapanels hovedbudskap er at det trengs raske og kraftige utslippskutt dersom verden skal nå 1,5-gradersmålet.

    Nyheter
    Børs
    Politikk