<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Britene har importert russisk olje for milliarder siden invasjonen

Storbritannia har importert russisk olje for rundt 2,2 milliarder kroner siden russiske styrker invaderte Ukraina.

Publisert 27. apr. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 125 ord
BRITENE IMPORTERER: Storbritannia har ifølge Greenpeace importert 1,9 millioner fat russisk olje siden invasjonen av Ukraina. Norske aktivister fra miljøorganisasjonen aksjonerte nylig også mot en russisk oljetanker i Åsgårdstrand. Foto: NTB

Ifølge miljøorganisasjonen Greenpeace, som overvåker oljeimporten, har 1,9 millioner fat russisk olje funnet veien til Storbritannia siden krigsutbruddet.

Den britiske regjeringen har forbudt russiskeide og russiskopererte skip fra å legge til kai, men det hindrer ikke oljetankere som er registrert i Panama eller andre skatteparadis.

Statsminister Boris Johnson har også varslet et kommende forbud mot import av russisk olje, men dette vil tidligst tre i kraft ved neste årsskifte.

– Den britiske regjeringen er ikke fremmed for hykleri, men å love «urokkelig støtte» til Ukraina samtidig som man tar imot nesten 2 millioner fat russisk olje, er rett og slett uærlig, sier Georgia Whitaker i Greenpeace.

– Sanksjoner virker ikke før de er implementert, og åtte måneder til med olje- og gassimport er åtte måneder for mange, sier hun.

NTB

Nyheter
Børs
Politikk