<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Biden med krass kritikk av Trump

Donald Trump spant et nett av løgner i et forsøk på å beholde makten, sier president Joe Biden.

Publisert 6. jan. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 246 ord
LANGET UT: President Joe Biden langet ut mot forgjengeren Donald Trump på årsdagen for stormingen av Kongressen. Foto: NTB

Torsdag markerte Biden årsdagen for stormingen av Kongressen der han langet ut mot forgjengeren.

– For første gang i historien tapte ikke bare presidenten et valg, han forsøkte også å hindre en fredelig maktovertagelse da en voldelig mobb stormet Kongressen, sa Biden.

– Dette var ikke en gruppe turister. Dette var et væpnet opprør. De var ikke ute etter å beskytte folkets vilje, de var ute etter å nekte folket å bestemme, fortsatte han.

– Men de mislyktes. De mislyktes, og på denne dagen må vi minnes og forsikre oss om at noe slikt aldri, aldri skjer igjen, sa Biden.

– På en dag som denne må vi bestemme oss for hvilken nasjon vi skal være. Skal vi være en nasjon som aksepterer politisk vold som en norm. Skal vi være en nasjon der vi tillater at partipolitiske valgfunksjonærer omstøter folkets lovlig uttrykte vilje, fortsatte han.

– Vi kan ikke tillate oss selv å bli en slik nasjon, slo Biden fast.

Visepresident Kamala Harris holdt også tale på årsdagen, og var heller ikke nådig i sin omtale av Trump-tilhengerne som stormet kongressbygningen 6. januar 2020, oppildnet av den daværende presidentens tale kort tid i forveien.

– Ekstremistene som streifet rundt i disse gangene, var ikke bare ute etter livet til våre folkevalgte ledere. De forsøkte ikke bare å ødelegge bygningen, de angrep de institusjoner, verdier og idealer som generasjoner av amerikanere har marsjert for å beskytte, sa hun i sin tale.