<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Riksrevisjonen skal granske stortingsgoder – rapport kommer til høsten

Riksrevisjonen har fått i oppdrag å gjennomgå stortingsrepresentantenes økonomiske ordninger og sjekke enkeltsaker.

Publisert 6. jan. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 125 ord
UNDERSØKES: Riksrevisjonen skal undersøke om stortingsrepresentanter har mottatt økonomiske goder de ikke har krav på. Foto: NTB

Før jul foreslo presidentskapet at Riksrevisjonen skulle få en rolle i å granske misbruk eller feil bruk av de økonomiske godene, og torsdag kom den formelle bestillingen.

– Det at Stortinget nå gir oss dette oppdraget, viser at de tar disse avsløringene og virkningene for tilliten til Stortinget på stort alvor. Det er bra, sier Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, som overtok som riksrevisor ved nyttår.

Han opplyser at han tar sikte på å legge frem rapporten til høsten.

Stortinget har bedt Riksrevisjonen undersøke om nåværende eller tidligere stortingsrepresentanter har søkt om eller fått ytelser i strid med stortingsgodtgjørelsesloven eller andre regler eller retningslinjer. Den skal også undersøke Stortingets og administrasjonens håndtering og forvaltning av pendlerboliger, etterlønn og fratredelsesytelser.