<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Prosafe styrker resultatet

Prosafe doblet nesten driftsresultatet, og fikk samtidig et overskudd på 10 millioner dollar i tredje kvartal.

    Publisert 3. nov. 2022 kl. 07.02
    Oppdatert 3. nov. 2022 klokken 07.47
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 469 ord
    LA FREM TALL: CEO Jesper Kragh Andresen i Prosafe. Iván Kverme

     

    Det går stadig bedre for Prosafe, som gikk gjennom en omfattende finansiell restrukturering tidligere i år.

    Boligriggselskapet hadde inntekter på 63,6 millioner dollar i tredje kvartal, opp fra 45,8 millioner i tilsvarende kvartal i fjor, ifølge kvartalsrapporten som ble publisert torsdag.

    Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) endte på 24,2 millioner dollar, sammenlignet med 12,5 millioner i fjor, noe som tilsvarer en oppgang på 94 prosent. Etter skatt satt selskapet igjen med et overskudd på 10 millioner dollar.

    - Et sterk tredje kvartal reflekteres i høy utnyttelse, forbedret EBITDA og god kontantkonvertering, sier konsernsjef Jesper Kragh Andresen i kvartalsrapporten.

    - Vi fortsetter å bygge ordrebok med tildelingen av kontrakten i Mexicogulfen, vi har kunder som erklærer opsjoner og et nylig innsendt anbud som er det mest konkurransedyktige på en kontrakt i Brasil.

    Selskapet hadde en kontantstrøm fra driften på 24,5 millioner dollar, og ved utgangen av kvartalet var likviditeten på 74,5 millioner dollar, opp fra 57,6 millioner dollar i foregående kvartal.

    Gode utsikter

    Prosafe venter at nordsjømarkedet vil være svakt i 2023, men at det vil ta seg opp i 2024. I Brasil ventes økt aktivitet allerede neste år, der kontraktsaktiviteten er høy. 

    Utsiktene for begge disse kjerneområdene sees på som gode, og selskapet viser til økt anbudsaktivitet og pågående diskusjoner med kunder for arbeid i 2024 og inn i 2027.

    Prosafe

     

    (Mill. USD) 3.kv/22 3.kv/22
    Driftsinntekter 63,6 45,8
    Driftsresultat 16,7 4,4
    Resultat før skatt 12,5 −8,1
    Resultat etter skatt 9,9 −8,9

    Økt utnyttelse

    Prosafe hadde en flåteutnyttelse på 77,3 prosent i kvartalet, opp fra 71 prosent et år tidligere. Seks av syv boligrigger var i drift hele kvartalet, mens riggen Scandinavia lå i opplag. 

    Tre av boligriggene opererte i Nordsjøen, én i Afrika, mens to går på lange kontrakter i Brasil. 

    Selskapet vant flere kontraktsforlengelser i kvartalet, og ved utgangen av september var ordrereserven på 293 millioner dollar.

    Nylig fikk riggen i Afrika en ettårig kontrakt i Mexicogulfen. I midten av oktober meldte også Prosafe at det hadde lagt inn det mest konkurransedyktige budet på en 650-dagers kontrakt med Petrobras i Brasil. Kontrakten er foreløpig ikke bekreftet. Prosafe har sagt at oppdraget er tiltenkt boligriggen «Safe Zephyrus».

    Prosafe opplyser i kvartalsrapporten at det ønsker å spille en aktiv rolle i en fremtidig konsolidering av markedet. Selskapet vil også vurdere «nærliggende» muligheter i energisektoren og andre bransjer.

    Prosafe

     
    • Verdens største boligriggselskap med hovedkontor i Stavanger.
    • Har en flåte på syv boligrigger, hvorav én også tilbyr borestøtte (TSV). Har i tillegg opsjon på å ta levering av ytterligere to rigger som er ferdigbygget og ligger ved Cosco-verftet i Kina.
    • Er notert på Oslo Børs med en børsverdi på 1,6 milliarder kroner. Største aksjonær er HitecVision med en eierandel på nær 30 prosent.

    Nyheter
    Børs
    Energi
    Oljeservice