<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Prosafe styrker resultatet

Prosafe dobler nesten driftsresultatet, og fikk samtidig et overskudd på 10 millioner dollar i tredje kvartal.

Publisert 3. nov. 2022 kl. 07.02
Oppdatert 3. nov. 2022 klokken 07.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 219 ord
LA FREM TALL: CEO Jesper Kragh Andresen i Prosafe. Iván Kverme

 

Saken oppdateres

Prosafe hadde inntekter på 63,6 millioner dollar i tredje kvartal, opp fra 45,8 millioner i tilsvarende kvartal i fjor.

Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) endte på 24,2 millioner dollar, sammenlignet med 12,5 millioner i fjor, noe som tilsvarer en oppgang på 94 prosent. Etter skatt satt selskapet igjen med 10 millioner dollar, mot -8,9 millioner.

"A strong third quarter was reflected in high utilisation, improved EBITDA and good cash conversion," says Jesper K. Andresen, CEO of Prosafe. "I would like to thank our team for their dedication to ensuring strong operations. 

- Et sterk tredje kvartal reflekteres i høy utnyttelse, forbedret EBITDA og god kontantkonvertering, sier konsernsjef Jesper Kragh Andresen i kvartalsrapporten.

- Vi fortsetter å bygge ordrebok med tildelingen av kontrakten i Mexicogulfen, vi har kunder som erklærer opsjoner og et nylig innsendt anbud som er det mest konkurransedyktige på en kontrakt i Brasil.

Prosafe

 
  • Verdens største boligriggselskap med hovedkontor i Stavanger.
  • Har en flåte på syv boligrigger, hvorav én også tilbyr borestøtte (TSV). Har i tillegg opsjon på å ta levering av ytterligere to rigger som er ferdigbygget og ligger ved Cosco-verftet i Kina.
  • Er notert på Oslo Børs med en børsverdi på 1,6 milliarder kroner. Største aksjonær er HitecVision med en eierandel på nær 30 prosent.

Nyheter
Børs
Energi
Oljeservice