<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DOF med 519 mill. i underskudd

DOF hadde inntekter på 2,86 milliarder kroner i tredje kvartal, men bokførte et underskudd på en halv milliard. Egenkapitalen er negativ med 2,2 milliarder kroner.

Publisert 27. okt. 2022
Oppdatert 27. okt. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 405 ord
STYRER MOT RESTRUKTURERING: DOF-sjef Mons Aase klarer ikke å betjene rederiets gjeld, og har inngått en restruktureringsløsning med banker og obligasjonseiere. Denne skal aksjonærene stemme over om to uker. FOTO: Iván Kverme

DOF

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 8.30

DOF hadde inntekter på 2.862 millioner kroner i tredje kvartal, opp fra 2.052 millioner i samme periode i fjor, ifølge kvartalsrapporten som ble publisert torsdag. Tallene er basert på selskapets egen management-rapportering.

Driftsresultatet før av– og nedskrivninger (EBITDA) beløp seg til 1.030 millioner kroner, noe som er en god forbedring fra året før da det ble 865 millioner.

Urealiserte valutatap og andre finanskostnader bidro imidlertid til at Austevoll-rederiet måtte bokføre et resultat på -519 millioner kroner.

I rapporten opplyser selskapet at den bokførte egenkapitalen nå er på -2.212 millioner kroner. Netto rentebærende gjeld er på 23.159 millioner, opp fra 19.847 for et år siden.

DOF

(Mill. kr)* 3.kv/22 3.kv/21
Driftsinntekter 2.862 2.052
Driftsresultat 678 488
Resultat før skatt −448 −182
Resultat etter skatt −519 −128

* Basert på selskapets egen management-rapportering.


Restrukturering

DOF har i lang tid forhandlet med sine kreditorer om en restruktureringsløsning slik at rederiet er i stand til å betjene gjelden.

Tidligere i år ble det enighet med de sikrede långiverne - i hovedsak bankene - og noen av obligasjonseierne om en løsning som innebærer at gjeld for 6,2 milliarder kroner i gjeld i DOF-gruppen blir omgjort til egenkapital. 

Dette vil medføre at dagens aksjonærer i DOF blir sittende igjen med 4 prosent av aksjene, mens obligasjonseiere vil eie rundt 53 prosent og andre gjeldseiere vil få en eierandel på rundt 43 prosent.

Løsningen skal stemmes over på en ekstraordinær generalforsamling om to uker, men en gruppe minoritetsaksjonærer som til sammen eier over en tredjedel av aksjene har sagt at de kan komme til å stemme forslaget ned. De har samtidig varslet at de ønsker en gransking av selskapet.

Hvis restruktureringsforslaget blir stemt ned, har DOF varslet at selskapet vil gå inn i en rekonstruksjon der aksjonærene risikerer å bli sittende med kun 1 prosent av aksjene i det "nye" selskapet. 

Økt ordrebok

DOF opererer en flåte på 54 offshoreskip. I tredje kvartal steg flåteutnyttelsen til 88 prosent, fra 85 prosent i foregående kvartal og 83 prosent et år tidligere.

Selskapet kunne vise til en ordreinngang på 3,8 milliarder kroner i kvartalet. Til sammenligning hadde selskapet en ordreinngang på 4,5 milliarder i andre kvartal.

Ved utgangen av tredje kvartal hadde rederiet en samlet ordrebok på 21,7 milliarder, opp fra 19 milliarder kroner i kvartalet før.