<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sikret fire måneder til med Equinor

«Deepsea Stavanger» er tildelt enda en forlengelse av Equinor. I mai kan det vanke rateøkning for Odfjell Drilling-riggen.

Publisert 30. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 179 ord
ÉN BRØNN TIL: Equinor forlenger med Odfjell-riggen «Deepsea Stavanger». Foto: Odfjell Drilling

 

Equinor har utøvet en opsjon for ytterligere én brønn i kontrakten for «Deepsea Stavanger», opplyser Odfjell Drilling.

26. mai 2021 meldte partene om en kontrakt for den halvt nedsenkbare riggen, opprinnelig gjeldende for tre brønner og med en ventet varighet på fire måneder. Verdien ble oppgitt til 40 millioner dollar . Kontrakten innebar at «Deepsea Stavanger» sluttet seg til to andre Odfjell Drilling-rigger i en rammeavtale riggselskapet inngikk med Equinor i mai 2018.

Senere har Equinor utøvet brønnopsjoner i flere omganger. Den seneste utøvelsen er den sjette totalt som er blitt børsmeldt til nå – men Equinor har stadig opsjoner for ytterligere forlengelse.

Rateøkning fra 1. mai?

Den nye forlengelsen estimeres å forlenge kontrakten med 120 dager – cirka fire måneder – som ifølge riggselskapet sikrer «Deepsea Stavanger» en ordrereserve inn i fjerde kvartal 2023.

Dagraten oppgis å være som i riggens nåværende kontrakt – frem til 1. mai 2023. Da vil det komme en økning hvis visse utslippsmål er nådd.

Som det het i den opprinnelige kontrakten, vil Odfjell Drilling også motta prestasjonsbaserte incentiver hvis brønner leveres trygt og før skjema.